Nee slow zullen we Ben niet snel noemen… maar  als je weet dat de Slow Food Alliantie een netwerk is van koks die zich sterk maken voor good, clean en fair voedsel. Dat ze werken met lokale en duurzame ingrediënten, koken zonder voedselverspilling, bereiden van kop-tot-kont en hun liefde koesteren voor producten uit de Ark van de Smaak: authentiek regionale gewassen en rassen die tot ons culinair erfgoed behoren, gemaakt door kleinschalige producenten…

Dan past het natuurlijk wél bij Ben.

Koks nemen deel aan de Chefs Alliantie om hun landelijke en internationale netwerk van Slow Food chefs te versterken, om samen met kleinschalige producenten te werken aan een beter voedselsysteem, om de verhalen van de bijzondere herkomst van het eten over te brengen op de gasten én om zich te onderscheiden. Tegelijk maakt het brede publiek kennis met verrukkelijke streekgerechten en de rijkdom van onze agrobiodiversiteit.

We dachten, misschien vind je dit leuk om te weten 🙂