Kogels gevuld met kruidnagel-ganache

Ingrediënten:

  • 100 gram room
  • 125 gram pure chocolade 70%
  • 50 gram pure chocolade 50%
  • 50 gram glucose
  • 2 kruidnagels gehakt
  • 50 chocolade kogels om te vullen
  • 200 gram melkchocolade (30%) voor de panade

Room en kruidnagel op het vuur, laat dit 20 minuten trekken. Pas op voor aanbranden, doe dit au-bain-marie.
Voeg daarna de glucose toe en breng weer aan de kook.
Voeg vervolgens de pure chocolade (50%) toe en zet de pan nog 1 minuut op het vuur.
Pas op laat het NIET koken.
Voeg de rest van de chocolade toe (70%).
Doe de ganache in een spuitzak met of zonder spuitmondje.
Vul de kogels. Zet de gevulde kogels 2 uurtjes in de diepvries.
Smelt de 200 gram melkchocolade voor de panade. Rol de gevulde kogels erdoorheen en rol ze door de cacaopoeder.

Klik hier voor pdf bestand